Derneğimiz, pandemi koşullarında çalışmalarını dijital ortamda sürdürdü. Haftalık toplantılarının yanı sıra, sanatçılarımız yararına bir de sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Başakşehir Belediyesi ve dernek üyelerimizin maddi ve ayni destekleriyle maddi imkanı sınırlanan müzisyenlere destek vermek için Bahçeşehir Kültür Merkezinde bir de konser verdik. Seyircisiz düzenlenen ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan konserimize Sn. Gülşah Sönmez ve Erhan Uslu konuk sanatçı olarak renk kattılar.
TOPLUMSAL VE SOSYAL PROJELERİMİZ

Pandemi Koşullarında
"Müzisyenlerimize Destek" adlı
Sosyal Sorumluluk Konseri...

''Teşekkür Borçluyum Sağlıkçım Sana'' adlı Sosyal Sorumluluk Klibi

Derneğimiz, pandemi koşullarında çalışmalarını toplumsal duyarlılığı artırma yönünde sürdürdü. Zor koşullarda çalışan sağlık çalışanlarımıza moral desteği sağlamak için sosyal medyada yayınlanmak üzere bir video klip hazırladı.
Sözleri Dr.Hüseyin Balkancı'ya, bestesi değerli şefimiz Cengizhan Sönmez'e ait eseri üyelerimiz yurumladı.
Ağır koşullarda cansiperane çalışan tüm sağlık emekçilerine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

''Kadına Uzanan Eller Kırılsın"            Sosyal Farkındalık Projemiz

Ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık yaratmak üzere bir video klip hazırladık. Sözleri Dr.Hüseyin Balkancı'ya, bestesi değerli şefimiz Cengizhan Sönmez'e ait eseri üyelerimiz yurumladı. 
Geleneksel Türk örf ve adetlerinde yeri olmayan  kadına yönelik şiddetin,  yasaların ötesinde eğitimle önleneceğine inanıyoruz.
Üyelerimizden Prof. Dr. Sn. Nevin Dinççağ'ın, koristlerimiz üzerinde yaptığı bilimsel çalışma, "Türk Sanat Musıkisî'nin" stresi azalttığını kanıtladı.
Bilimsel çalışma, Uluslararası Endokrinoloji Kongresinde poster sunum olarak kabul edildi.
Değerli hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
İncelemek için resme tıklayınız.

 

Türk Sanat Mûsıkîsinin

Stresi Azalttığı
Bilimsel Olarak Kanıtlandı

"Yaşayan Efsaneler" Belgesel Serisi...

Besteleriyle ilham kaynağı olmuş değerli bestekarlarımızın unutulmayacak yaşam öykülerinin biraz sohbet, biraz müzikle süslenen belgesel tadındaki ''Yaşayan Efsaneler'' projesini Bahçeşehir MÛsıkî Derneği ve Başakşehir Belediyesi ortak projesi olarak derledik. Çekimleri halen devam eden belgesel serisini çok yakında sizlerle paylaşacağız. Değerli bestekarlarımıza ve katılan konuk sanatçılarımıza saygılarımızla....

"Yaşayan Efsaneler" 1. Bölüm

Başakşehir Belediyesinin katkılarıyla, Bahçeşehir Musiki Derneği tarafından hazırlanan ve bestekar Mahmut Oğul ve konuk sanatçı olarak Gülşah Sönmez'in konuk olduğu "Yaşayan Efsaneler" serisinin ilk bölümünün 15 dakikalık özeti sizlerle...

1. bölümün tamamını izlemek için youtube sayfamıza bakabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=7ln9OIawm5o